De omgeving

De omgeving

Oudenaarde,
Historische stad, zo mooi gelegen, ingenesteld aan de schelde, omringd door de heuvels van de Vlaamse Ardennen.
In het centrum gaat alle aandacht naar het stadhuis en het Belfort, dat terecht op het lijstje van UNESCO werelderfgoed prijkt. De stad kent meer dan 100 geklasseerde monumenten. Niet te missen: De Sint-Walburgakerk, de Kleine markt, het Oud O.-L.-Vrouwhospitaal en het begijnhof ...
U kan ook het boeiende en rijke verleden van Oudenaarde ontdekken in het MOU.

Waregem, stad in galop,
Wie aan Waregem denkt, begint spontaan over de Waregem Koerse feesten. De befaamde Grote Steeple Chase van Vlaanderen met de spectaculaire sprong over de Gaverbeek.
Maar Waregem is natuurlijk veel meer dan dat. Flanders Field American Cemetery de Amerikaanse begraafplaats uit de Eerste Wereldoorlog is de enige in België. Park Baron Casier, de oude spoorwegberm, de Zavelputten in Beveren-Leie, het provinciaal platform voor actuele kunst Be-Art.

Kruishoutem,
De voorpoort van de Vlaamse Ardennen ontstaan uit een fusie van de dorpen Kruishouten, Nokere, Wannegem-Lede en Lozer. Hier primeert een dorpse rust, een pittoreske sfeer, een voelbare landelijkheid. Wie Kruishoutem doorkruist kan genieten van de mooie kastelen, historische hoeven, museum Shoes Or No Shoes, een ode aan schoenen in de originele gebouw ontworpen in 1973 en gerealiseerd dor Emile Veranneman en architect Christiaan Vander Plaetse.

Terug naar boven